تبلیغات
عرقیات کاشان - درمان با عرقیجات

درمان با عرقیجات

شنبه 13 آذر 1395 08:02 ق.ظنویسنده : پدیده

 

درمان با عرقیجات

تخم شربتی

تخم شربت از قدیم به عنوان یک نوشیدنی سنتی بین ایرانیان جای داشته که علاوه بر رفع تشنگی برای متعادل نگه‌داشتن فشارخون و لاغر شدن بسیار موثر است.
تخم شربتی گیاهی خودرو، یک ساله و شبیه به ریحان ولی با برگ‌ها و تخم‌های ریزتر است. ساقه‌های آن مربع شکل و گلش مایل به قرمز و صورتی است. این گیاه در اوایل بهار در کوهستان‌ها و بیابان‌ها می‌روید.
تخم این گیاه سیاه شفاف است و وقتی‌که در آب ریخته شود بلافاصله حالتی خمیری و لعاب‌دار در آب ایجاد می‌کند که بسیار لغزنده است و رنگش متمایل به رنگ خاکستری می‌شود. لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب مانند فالوده می‌شود.
تخم شربتی در حقیقت دانه‌های گیاه ریحان کوهی است که به علت داشتن ترکیبات لعاب‌دار به صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌شود. لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب به صورت ژله‌ای درمی‌آید که می‌تواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد. تخم شربتی خواص زیادی دارد و این‌گونه نیست که فقط برای فصل گرما توصیه شود.
نام‌های دیگر این گیاه: بادروج، تره خراسانی، اوقیمن، حوک، بورنگ، صریرا و بادروج ابیض می‌باشد.

تخم شربتی لاغر می‌کند
استفاده از تخم شربتی در محلول آب یکی از بهترین مواد برای کم کردن وزن است. دانه‌های ژلاتینی تخم شربتی بدون آنکه کالری داشته باشد تا مدت‌ها فرد را سیر نگه می‌دارد و به جای خوردن داروهای زیان آور برای کم کردن اشتها، می‌توان از تخم شربتی استفاده کرد.
بیماری‌های تنفسی را با تخم شربتی برطرف کنید
این دانه های ریز سیاه رنگ دارای چند خاصیت است که در ادامه ذکر شده است.
* تخم شربتی برای درمان بیماری‌های تنفسی مفید است.
* مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت موثر است.

دیگر خواص تخم شربتی
* از تخم شربتی برای درمان ناراحتی‌های گوارشی مانند درد معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد روده‌ها استفاده می‌شود.
* خلق و خوی فرد را خوب می‌کند، خستگی مفرط ذهنی، تنش‌های عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا را برطرف می‌کند.
* از روغنی که با خرد کردن تخم‌های شربت به دست می‌آید، برای درمان عفونت‌هایی مانند زخم، بریدگی، عفونت مثانه، عفونت پوست و… استفاده می‌شود: مقداری از تخم شربتی را به شربتی که دوست دارید اضافه کنید و بعد از گذشت حداقل دو دقیقه بنوشید: تخم شربتی را در عرق بید مشک یا نسترن بریزید و بنوشید: روزانه یک یا دو بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید: یک قاشق مرباخوری تخم شربتی را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و آن را جرعه جرعه بنوشید..
* در کشور چین، از تخم شربتی برای درمان عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات و پایین آوردن دمای بدن استفاده می‌شود.
* از آن جا که تأثیر ضد اسپاسمی دارد، سیاه سرفه را برطرف می‌کند.
* در رفع عطش بسیار موثر است.
* مشکل دیگری که دامن‌گیر دنیا از جمله کشور ما شده فشار خون است که معمولاً بعد از خوردن غذا به ویژه غذاهای پر نشاسته، فشارخون بالا می‌رود و اگر تخم شربتی همراه غذا خورده شود مواد نشاسته‌ای به تدریج قند موجود در خود را آزاد می‌کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.
* تخم شربتی دارای مقدار فراوانی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و در عین حال آن‌هایی که در جذب کلسیم مشکل دارند بدانند یک ماده معدنی به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوان‌ها می‌شود.

خواص درمانی و روش مصرف
* عطش.
* تقویت قلب.
* تقویت اعصاب.
* تنگی نفس، سرفه‌های خشک

به نوزادتان شیر می‌دهید رازیانه را فراموش نكنید

به گفته درمانگران طب سنتی خانم‌هایی كه در دوران شیردهی قرار دارند و به نوزادشان شیر می‌دهند با نوشیدن عرق رازیانه یا دمنوش تهیه شده از گیاه رازیانه می‌توانند به ازدیاد میزان شیر خود و تغذیه بهتر نوزادشان امیدوار باشند.  توجه داشته باشید كه عرق رازیانه از جمله عرق‌های گیاهی با طبع گرم است كه مصرف بیش از اندازه آن توسط افراد گرم مزاج توصیه نمی‌شود، بنابراین بهتر است برای استفاده از خواص این عرق گیاهی حتما با متخصص طب سنتی مشورت كنید.
این عرق گیاهی علاوه بر این در درمان سنگ كلیه و مثانه و همین‌طور كاهش دردهای قاعدگی در زنان توصیه شده است.

گرما بدخلق‌تان می‌كند بهارنارنج بنوشید

درمانگران طب سنتی خواص مختلفی برای عرق بهارنارنج نام برده‌اند. این درمانگران نوشیدن یك لیوان عرق بهارنارنج را در طول روز بهترین روش برای تقویت اعصاب و قلب می‌دانند و بر این باورند كه نوشیدن این عصاره گیاهی در صورتی كه طبیعی و خالص باشد می‌تواند آرامش‌بخش‌ترین داروها و خوراكی‌های طبیعی در جهان باشد. در روزهای گرم تابستان كه دمای هوا بالا می‌رود و میزان تعریق بدن زیاد می‌شود، خلق و خوی بسیاری از آدم‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد و تند می‌شود. برای پیشگیری از این حالت توصیه می‌كنیم هر روز عصر نصف لیوان عرق بهارنارنج را با نصف لیوان آب و 2 قطعه یخ مخلوط كنید و آن را با یك قاشق سكنجبین شیرین كرده و میل كنید. نوشیدن عرق بهارنارنج علاوه بر تقویت اعصاب می‌تواند به تسكین و دردهای ناشی از نفخ معده كمك كند.

متابولیسم بدن‌تان كند است زیره سبز را در برنامه غذایی بگنجانید

اگر در گروه افرادی قرار دارید كه به دلیل متابولیسم و سوخت‌وساز كندی كه دارند روند هضم و جذب مواد غذایی در آنها كند است، به شما توصیه می‌كنیم مصرف دانه‌ها و عرق زیره سبز را به برنامه  غذایی خود اضافه كنید. زیره سبز علاوه بر آنكه متابولیسم بدن را بالا می‌برد و به سوخت و ساز بهتر مواد غذایی در بدن كمك می‌كند، اثر ضدچاقی دارد و می‌تواند به خوبی موجب شكستن سلول‌های چربی و كاهش وزن بدن شود. افرادی كه زیره سبز را یك تا دو بار در طول هفته مصرف كنند علاوه بر این خواص می‌توانند از خاصیت بادشكن و پیشگیری از تنگی نفس آن بهره بگیرند.

در هوای گرم دچار سردرد می‌شوید شربت خاكشیر بنوشید

در روزهای گرم تابستان به ویژه روزهایی که مجبورید زیر نور و تابش خورشید به محل کار بروید یا برای خرید از خانه خارج شوید، حتما شربت خاکشی بنوشید. نوشیدن شربت خاکشی که با مقداری گلاب و شکر طعم‌دار شده باشد، تاثیر زیادی در کاهش حرارت بدن، تسکین سردرد، بی حالی و سرگیجه ناشی از گرما دارد. این شربت علاوه بر این مقوی معده و هاضمه بوده و در رفع التهاب‌های کلیه و مجاری آن بسیار موثر است. می‌توانید این شربت را با تركیب آب و عرق شاهتره فراهم كنید و حتی از آب و عرق بهارنارنج نیز برای بهبود طعم و خواص درمانی این عرق استفاده كنید.

گاز معده اذیت‌تان می‌كند  عرق درمانی كنید

مردان و زنان زیادی وجود دارند كه بلافاصله بعد از مصرف مواد غذایی دچار تورم و گاز معده می‌شوند و این مسئله بر زندگی آنها تاثیر منفی می‌گذارد به‌گونه‌ای كه درد ناشی از دلپیچه و مشكلات جانبی آن هر بار بعد از مصرف وعده‌های غذایی به ویژه غذاهایی كه در آن مواد نفاخ وجود دارد، دچار مشكل می‌شوند. عرق نعناع از آن دست نوشیدنی‌های گیاهی و دارویی است كه می‌تواند تاثیر مستقیمی بر عملكرد معده و دستگاه گوارش و پیشگیری از ابتلا به گاز معده و دلپیچه داشته باشد.

اگردر تابستان ضعف می‌كنید عرق شوید بخورید

بسیاری از مردم به ویژه افرادی كه طبع و مزاج گرم و خشك دارند با شروع فصل تابستان دچار ضعف‌ها و سردردهایی‌ می‌شوند كه اصلی‌ترین و مهم‌ترین عامل آن گرمای هوا و تابش مستقیم نور خورشید است. اگر در گروه این افراد قرار دارید، می‌توانید همراه با وعده‌های غذایی‌تان شربت عرق شوید بخورید. برای تهیه این شربت كافی است نصف لیوان عرق شوید را با نصف لیوان آب و یك قاشق غذاخوری سكنجبین تركیب و آن را در انتهای هر وعده غذایی میل كنید. نوشیدن این عرق گیاهی علاوه بر پیشگیری از ضعف عمومی بدن می‌تواند به هضم و جذب بهتر مواد غذایی كمك كند و با تقویت معده و دستگاه گوارش توان و انرژی بدن افراد را در تابستان تقویت كند.

درد معده دارید روزی یك فنجان عرق نسترن بنوشید

درمانگران طب سنتی بر این باورند كه نوشیدن روزانه یك فنجان عرق نسترن می‌تواند تاثیر زیادی در پیشگیری از ابتلا به ناراحتی‌ها و اختلال‌های دستگاه گوارش به ویژه بیماری‌های معده، كلیه و روده داشته باشد. افرادی كه به تجویز متخصص طب سنتی نوشیدن یك فنجان عرق نسترین طبیعی و خالص را به برنامه غذایی روزانه‌شان اضافه كنند، می‌توانند به سادگی از ابتلا به كرم روده، درد معده و تشكیل سنگ و بلور در كلیه‌هایشان آسوده خاطر باشند. علاوه بر این نوشیدن عرق نسترن و دمنوش تهیه شده از گیاه خشك شده نسترن می‌تواند علاوه بر رفع سردی بدن به درمان اسهال‌های رایج در فصل تابستان كمك كند.

هرگز این نکات را فراموش نکنید

* نگهداری از عرق و شربت گیاهی شرایط خاصی دارد که در صورتی که این شرایط رعایت نشود خواص این نوشیدنی‌ها تحت تاثیر آن کم شده یا به‌طور کلی از بین می‌رود.

*بهترین روش برای نگهداری از عرقیات گیاهی قرار دادن آنها در ظروف شیشه‌ای تیره‌رنگ یا آلومینیومی است به گونه‌ای که در آنها به طور کامل بسته شود.

* برخی عرقیات مانند گلاب و هل در مقابل نور خورشید و گرما عطر و خاصیت خود را از دست می‌دهند بنابراین سعی کنید این عرقیات را دور از تابش خورشید و در مکانی خنک قرار دهید.

* عرقیات متناسب با شرایطی که تهیه و تولید می‌شوند از یك تا 3 سال تاریخ مصرف دارند، بنابراین هنگام مصرف عرقیات گیاهی به تاریخ انقضای آنها دقت کنید.

* از نگهداری عرقیات گیاهی در مکان‌های گرم و مرطوب پرهیز کنید. این مکان‌ها خاصیت عرقیات را از بین می‌برند.

* برای مصرف عرقیات تلخ مانند عرق نعناع، عرق بید یا عرق کاسنی و کم کردن میزان تلخی آن از عسل، نبات، سکنجبین یا کمی آبمیوه استفاده کنید


آخرین ویرایش: - -

 
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر